Impozitul pe bacsis a fost eliminat

Impozitul pe bacsis va fi eliminat incepand de joi, 9 iulie 2015, iar bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct de bon, conform ordonantei, insa in cazul neemiterii bonului fiscal pentru toate livrarile de bunuri si prestari de servicii, societatile pot fi sanctionate.

Societatiile nu mai sunt obligate sa completeze registrul de bani personali, iar casierii nu mai sunt obligati sa prezinte organelor de control banii personali. Altfel spus, companiile se vor intoarce la aceleasi reglementari de dinaintea legiferarii bacsisului.

In cazul in care apar diferente intre soldul scriptic si cel faptic al registrului de casa si este controlat de autoriatile fiscale, societatile risca sa plateasca urmatoarele amenzi:

  • In cazul in care diferenta rezultata este mai mica de 300 lei, dar nu mai mult de 3% din valoarea totala inregistrata de casa de marcat pana la ora si data controlului sau la finalul zilei, se va primi doar un avertisment;
  • In cazul in care diferenta este de 300 lei, dar mai mult de 3% din totalul inregistrat de casa de marcat pana la ora si data controlului sau la finalul zilei, se va primi o amenda de 3.500 lei;
  • In cazul in care valoarea rezultata este intre 300 si 1.000 lei si mai mare de 3% din totalul inregistrat de casa de marcat pana la ora si data controlului sau la finalul zilei, amenda este de 17.500 lei si activitatea companiei va fi suspendata pentru 30 zile. In cazul in care firma este la a doua abatere, activitatea poate fi suspendata chiar si pentru 24 de luni;
  • In cazul in care diferenta depaseste 1.000 lei, reprezentand mai mult de 3% din totalul inregistrat de casa de marcat pana la ora si data controlului sau la finalul zilei, amenda este de 27.500 lei, activitatea fiind suspendata in cazul primei abateri pentru 30 zile, iar in cazul celei de a doua abatere, pentru 24 de luni.

Neinmanarea bonului fiscal sau refuzul emiterii facturii la cererea clientului se sanctioneaza cu amenda de 1.250 lei aplicata casierului.