Anunt privind pastrarea produsului in lipsa bonului fiscal

register-23666_640Incepand cu data de 1 martie 2015, comerciantii care au obligatia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale trebuie sa afiseze anuntul potrivit caruia in situatia in care nu primesc bon fiscal pot sa pastreze produsul cumparat fara sa-l plateasca. Anuntul se amplaseaza langa casa de marcat, in asa fel incat sa fie vizibil clientilor.

Operatorii economici care desfasoară activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club si altele asemenea asigura informarea clientilor si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pentru a fi acesibile permanent clientilor astfel incat acestia sa poate citi anuntul imediat ce deschid meniul.

Anuntul trebuie sa fie imagine color cu dimensiunea minimă de 297X210 mm (format A4). Anuntul editabil se regaseste pe site-ul Ministerului de Finante - Transparenta decizionala. Bonurile fiscale pot fi pastrate pentru a putea participa la extragerile loteriei bonurilor fiscale.

Orice neregula se poate semnala la serviciul TelVerde al Ministerului Finantelor Publice 0800.800.085 apel gratuit, non-stop.

Amenda pentru nepublicarea anuntului este cuprinsa intre 2.000 si 4.000 lei.