ATENTIE- modificari privind platile in numerar!

Camera Deputaților a adoptat proiectul de LEGE pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasarisi plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

Astfel, conform legii, se pot efectua incasari si plati in numerar in urmatoarele condiii:

  • incasari de la operatori economici- in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoană;
  • incasari efectuate de catre magazinele de tipul cash and carry de la operatorii economici- in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană;
  • plati catre operatorii economici- in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un total de 10.000 lei/zi;
  • plati catre magazinele de tip cash and carry in limita unui plafon zilnic total de 10.000 lei;
  • plati din avansuri spre decontare, in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei, stabilit pentru fiecare persoana care a primit avans spre decontare.

De asemenea, legea prevede limitarea operatiunilor de incasare in numerar efectuate de operatorii economici de la persoane fizice la plafonul zilnic de 10.000 lei/persoană.

Operatiunile de incasari si plati in numerar intre persoanele fizice efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau ca urmare a prestării de servicii sunt limitate la un plafon zilnic de 50.000 lei/tranzactie.

Pentru detalii privind incasarile, platile si modificari aduse prin lege comisioanelor bancare, va rugam sa ne contactati.