Casele de marcat cu role de hartie vor fi inlocuite

Conform unui  proiect al Ministerului de Finante, casele de marcat cu role de hartie vor fi inlocuite in scopul combaterii evaziunii fiscale,aparatele urmand a fi conectate  pentru a transmite datele fiscale catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Casele de marcat cu jurnal electronic vor permite pastrarea datelor detaliate ale tranzactiilor, un audit imbunatatit, monitorizarea veniturilor fiscalizate etc..

Aparatele de marcat electronice fiscale vor inlocui actualele aparate cu role de hartie intr-un proces cu mai multe etape:

  • De la 1 iulie 2015 vor fi autorizate doar aparatele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic;
  • Dupa 1 octombrie 2015 va fi interzisa comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rola de hartie;
  • De la 1 ianuarie 2016 marii contribuabili vor fi obligati sa utilizeze doar case de marcat cu jurnal electronic, in timp ce obligatia intervine de la 1 aprilie 2016 pentru contribuabilii mijlocii si de la 1 august 2016 pentru contribuabilii mici.

Proiectul prevede contraventii de la 2.000 lei la 10.000 lei (daca nu este asigurata buna functionare a aparatelor, daca nu se permite accesul tehnicianului de service la solicitarea organelor de control etc).

Pentru detalii si exceptii de la reglementari va rugam sa ne contactati.