Casele de marcat electronice fiscale devin obligatorii

Casele de marcat electronice fiscale devin obligatorii si inlocuiesc casele de marcat clasice, astfel orice agent economic utilizeaza in prezent o casa de marcat cu role de hartie, trebuie sa isi achizitioneze o alta casa de marcat, cu jurnal electronic, din 2016, pentru a respecta prevederile Ordinului 17/2015.

Din 1 iulie 2016 se interzice distribuirea caselor de marcat clasice, iar incepand cu 1 aprilie 2016 doar distribuitorii de case de marcat “inteligente” vor mai fi autorizati.

Obligativitatea utilizarii caselor de marcat electronice fiscale depinde de fiecare tip de companie in parte. Companiile care au calitatea de mari contribuabili sunt obligati sa renunte la casele de marcat clasice si sa treaca la cele electronice de la 01 octombrie 2016, contribuabilii mijloci de la 01 ianuarie 2017, pe cand toate cele alte categorii de cotribuabili care sunt obligati sa utilizeze o casa de marcat, vor folosi casele de marcat inteligente de la 01 mai 2017.
Casele de marcat electronice fiscale devin obligatorii

Dupa cum se poate observa, ultimele modificari a avut ca efect prelungirea termenelor limita pentru toate categoriile de contribuabili.