Contabilitatea Proiectelor Europene – contabilitatea partenerilor in proiect

banner_site_contabilitatea pr europene

Contabilitatea proiectelor europene presupune intelegerea modului de alocare a sumelor si a cadrului legal care sta la baza incadrarii unei cheltuieli ca fiind cheltuiala eligibila in proiect, asigurandu-se regulile generale de eligibilitate.

Contabilitatea proiectelor realizate cu fonduri europene are un rol extrem de important atat in acordarea, cat si in recuperarea prefinantarii proiectelor. Un contabil bun va asigura rambursarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului si rambursarea finala, iar un expert contabil finalizeaza munca efectuata de catre contabil si de catre responsabilul financiar prin revizuirea inregistrarilor contabile ale proiectului.

Contabilitatea proiectelor europene presupune:

  • Realizarea balantei proiectului si corelarea balantei analitice a proiectului cu cererea de rambursare.

Contabilitatea propriu-zisa a proiectului, in special pentru partenerii in proiect:

  • Realizarea contabilitatii analitice a proiectului, asigurand transparenta inregistrarilor si identificarea usoara a tuturor veniturilor si cheltuielilor proiectului;
  • Inregistrarea contractului de finantare, prefinantarii, a sumelor solicitate la rambursare de parteneri, a prefinantarilor platite catre acestia, precum si a sumelor platite furnizorilor;
  • Pregatirea si aprobarea unui set de politici si proceduri contabile ce vor fi utilizate in implementare.
  • Resurse umane & Salarizare: asigurarea inregistrarii corecte a nivelului orar de salarizare a personalului pentru a se incadra in tarifele orare maximale, fara a depasi nivelul orar aprobat prin contractul de finantare.

Perioada de referinta: contabilitatea proiectului trebuie sa asigure verificarea reconcilierilor perioadelor de sfarsit si de inceput, pentru a se asigura ca nu exista documente decontate de mai multe ori sau in afara perioadei de referinta.

  • Cererea de rambursare si documentele suport: contabilitatea proiectelor europene implica realizarea cererii de rambursare, iar sumele solicitate la rambursare trebuie sa fie exacte, reale, eligibile si legal solicitate.

Realizarea manualului general de politici si proceduri contabile specific proiectului.

Expertii R&M Audit Contabilitate efectueaza si conduc multiple misiuni de consultant in managementul proiectelor europene, responsabil financiar, contabilitate si salarizare a proiectelor europene, expert contabil in cadrul proiectelor europene, precum si de auditare a acestora. De asemenea, manualul de politici si proceduri contabile aferent proiectelor europene reprezinta o cerinta obligatorie, iar experienta noastra in cadrul proiectelor europene (consultant implementare, responsabil financiar, contabil, expert contabil sau auditor) ne permite sa cunoastem toate aspectele relevante necesare unor implementari cu succes din punct de vedere financiar-contabil.

Cere aici o oferta personalizata de contabilitate proiecte europene.