Taxarea inversa in 2016 pentru laptopuri si tablete

     Taxarea inversa in 2016 pentru laptopuri si tablete este o noua reglementare , insa Codul Fiscal 2016 nu stabilea un prag pentru taxarea inversa in cazul laptopurilor si tabletelor, urmand ca aceste aspecte sa fie clarificate de catre normele Codului Fiscal.

Momentan nu exista o varianta finala a normelor de aplicare pentru reglementarile Codului Fiscal, existand doar un proiect pe site-ul Ministerului de Finante. Conform proiectului taxarea inversa pentru laptopuri si tablete se va aplica doar pentru livrarile mai mari de 22.500 lei, in cazul platitorilor de TVA.

     Astfel, in cazul unei facturi de 22.000 lei se vor aplica aceleasi reguli ca in cazul unei livrari normale, dar daca factura depaseste 22.500 lei atunci se va aplica taxarea inversa.
In categoria bunurilor pentru care se aplica taxarea inversa in cazul depasirii pragului intra atat laptopurile si tabletele, dar si furnizarea de telefoane mobile, microprocesoare, unitati centrale si console de jocuri, iar pentru a se aplica taxarea inversa, valoarea fara TVA  a facturii trebuie sa fie de cel putin 22.500 lei.

Dupa cum am mentionat anterior, aceasta reglementare a taxarii inverse numai in cazul in care se depaseste un anumit prag, este in stadiu de proiect, iar norma s-ar putea sa nu fie una finala.

 

Ti-a placut articolul?

Inscrie-te si tu la newsletter.

O sa primesti gratuit cele "10 Sfaturi de la profesionisti. Invata ce trebuie sa faci cand controlul iti bate la usa"

Ma inscriu!

Inscrie-te in lista si cere-ti cadoul