Voucherele de vacanta

Luni, 29 iunie 2015, presedintele Romaniei a promulgat legea privind aprobarea OUG 8/2014, referitoare la voucherele de vacanta si acordarea acestora.

Cine poate acorda voucherele de vacanta?

Acestea pot fi acordate de catre orice companie din Romania, dar si de catre institutiile de stat pentru bugetari. Fata de institutiile statului, companiile nu sunt obligate sa acorde vouchere de vacanta.Voucherele de vacanta

Care este valoarea permisa?

Desi ordonanta nu mentioneaza o valoare minima a voucherelor, stabilileste in schimb plafonul maxim la sase salarii minime pe economie, putand astfel avea o valoare maxima de 6.300 lei. Valoarea aferenta a acestor vouchere este deductibia si scutita de plata de contributii si taxe salariale, cu exceptia impozitului pe venit. Astfel, impozitul pe voucherele de vacanta este de 16%.

Aceste tichete pot fi folosite doar pe teritoriul Romaniei si se pot acorda pe suport electronic sau pe hartie. In cazul in care acestea sunt oferite pe suport de hartie, valoarea nominala unui voucher poate sa fie de 10, 20, 30, 40 sau 50 lei.

Prezenta lege va intra in vigoare in maxim 30 de zile de la promulgare.