Procedura de scutire a impozitului pe profitul reinvestit

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial, intrand în vigoare începând cu data de 1 iulie 2014. Astfel, este scutit de impozit profitul investit în echipamente tehnologice - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru produse şi/sau achiziţionate după 1 iulie 2014 şi puse în funcţiune până la 31 decembrie 2016 inclusiv.

Profitul investit potrivit prevederilor menţionate reprezintă profitul contabil brut realizat de la începutul anului, în anul punerii în funcţiune a echipamentelor tehnologice, scutirea de impozit pe profit aferentă investiţiilor respective fiind acordată în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă.

Pentru intervalul 1 iulie - 31 decembrie 2014, în aplicarea facilităţii se va considera profitul contabil brut realizat începând cu 1 iulie 2014 şi investit în echipamente produse şi/sau achiziţionate şi puse în funcţiune după aceeaşi dată.

Profitul pentru care s-a beneficiat de scutire de impozit pe profit se repartizează la sfârşitul exerciţiului financiar. Pentru echipamentele tehnologice care se pun in functiune pe parcursul mai multor ani consecutivi, facilitatea se acordă pentru investiţiile puse în funcţiune parţial în anul respectivi.

 Pentru a analiza situatia dvs particulara va rugam sa ne contactati. Vom vedea impreuna ce se intampla in cazul microintreprinderilor care trec la impozit pe profit, cum stau lucrurile in cazul in care in exercitiul financiar ce urmeaza se inregistreaza pierdere contabila, care sunt exact echipamentele pentru care puteti beneficia de aceasta facilitate etc.