Din 29 septembrie- amenzi mai mari pentru firmele care depun cu intarziere declaratia la Fondul de mediu

Pentru firmele care nu depun la termen declaratia pentru mediu, valoarea amenzii maxime se dubleaza incepand cu 29 septembrie, iar valoarea amenzii minime scade, conform unei OG publicate recent.
Astfel, amenda maxima va fi de 5.000 de lei, fata de 2.500 de lei, cat este in prezent, iar amenda minima va fi de 1.000 de lei (fata de 2.000 de lei. Ordonanta de Guvern In acelasi timp, amenda pentru persoanele fizice se reduce si va fi cuprinsa intre 500- 1.000 de lei.

De asemenea, potrivit ordonantei, de la 1 ianuarie 2014, cei care introduc pe piata ambalaje si anvelope trebuie sa plateasca anumite contributii la Fondul de mediu doar daca nu indeplinesc obiectivele de valorificare a acestor tipuri de deseuri; contributiile se declara si se platesc anual, pana la 25 ianuarie, inclusiv, a anului urmator. Aceeasi obligatie o vor avea de anul viitor si gestionarii fondurilor de vanatoare, precum si cei care inchiriaza ambalaje.
Astfel, sunt obligati sa depuna declaratia de mediu persoanele juridice si fizice care: vand deseuri metalice feroase sau neferoase; introduc in piata ambalaje de desfacere/bunuri ambalate/substante periculoase pentru mediu/pungi si sacose Contributiile si taxele datorate trebuie depuse pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care s-a desfasurat activitatea, de catre persoana juridica, societatea mama, cumulat, atat pentru activitatea proprie, cat si pentru activitatea sucursalelor si punctelor de lucru.
Pentru mai multe detalii si situatii particulare, va rugam sa ne contactati la office@rmaudit.ro