Modificari fiscale – prevederi care vizeaza inclusiv luna august

OG nr. 16/2013, care contine prevederea reducerii TVA la paine la procentul de 9%, cuprinde, de asemenea, reintroducerea accizelor pentru anumite categorii de produse considerate de lux- bijuterii, blanuri, iahturi, autoturisme cu capacitate cilindrică egala sau mai mare de 3000 cm cubi; prevederile intra in vigoare la 1 septembrie 2013.

Tot incepand cu luna viitoare intra in vigoare si alte prevederi ale ordonantei. Astfel, se extinde masura de taxare inversa pentru livrarea de energie electrica catre un comerciant (cumparator revanzator), ce detine autorizatie ANRDEE pentru cumparare revanzare de energie electrica; se va aplica taxarea inversa si pentru transferurile de certificate verzi, pentru operatorii ce efectueaza vanzarea- cumpararea de energie electrica.

Incepand cu 2 august 2013, ordonanata introduce ajustarea TVA in favoarea contribuabilului, pentru valoarea taxei de la achizitiile realizate ca si contribuabil inactiv, bunurile fiind supuse comercializarii dupa reinregistrarea in scopuri de TVA. De asemenea, o serie de alte prevederi ale ordonantei vizeaza anularea inregistrarii in scop de TVA, alte facilitati fiscale etc.

Va rugam contactati-ne la office@rmaudit.ro pentru detalii si aplicabilitatea ordonantei in ceea ce priveste firma dvs.