Se majorează diurna pentru angajaţii din instituţiile publice!

Diurna legalaAngajaţii din instituţiile publice vor beneficia de o majorare a diurnei, valoarea sa fiind modificată  de la 13 lei la 17 lei, daca delegarea se realizează într-o localitate situată la o distanță mai mare de 5 km de cea în care salariatul are locul de muncă permanent.

Cea de-a doua modificare adusă de acelasi Ordin al Ministerului Finantelor Publice  se referă la compensarea cheltuielilor de cazare a personalului aflat în delegatiişi care nu se cazează în condiţiile stabilite de lege, valoarea acesteia fiind majorată de la 30 de lei, la 45 de lei, pentru fiecare noapte.

Persoana aflata in delegatie într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi care, la finele zilei de lucru, nu se poate intoarce in acea localitate, are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate în structuri de primire turistice de maximum 3 stele sau flori, pentru o cameră cu pat individual sau cu doua paturi- daca  unitatea nu are camere single. Daca delegatul s-a cazat  într-o unitate de primire turistică de peste  3 stele, se decontează doar 50% din tariful de cazare perceput.

In situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile de mai sus, atunci cheltuielile de cazare se compensează prin plata sumei de 45 lei pe noapte.